Online nyelvoktatás

Online nyelvoktatás

 

2020 márciusában, mint minden oktatási intézménynek, az iSpeak Nyelviskolának is át kellett állnia a digitális oktatásra. Ez nem várt kihívások elé állította nem csak a tanulókat, de az oktatókat is, hiszen teljesen tapasztalatlanok és ötlettelenek voltunk. Szerencsére tanáraink és diákjaink is gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, így sikerült a kontakt órákat online felületre (Skype, Teams) átültetnünk.

A nyár folyamán volt időnk átgondolni a digitális oktatás más lehetőségeit is, és egyben igyekeztünk felkészülni a „második hullámra”. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat egy komplex online nyelvoktatási rendszer kidolgozására, és az otthoni nyelvtanulás elérhetővé tételére, ahol letölthető feladatokon, online teszteken keresztül a tanulók bárhol, bármikor hozzáférhetnek online tananyagainkhoz. Mivel a tavaszi karantén idején az online oktatás, vagy digitális oktatás kifejezések negatív tapasztalatokkal társultak, úgy gondoltuk, hogy új szolgáltatásunkat Virtuális Sulinak nevezzük el. Sok-sok munka után 2021 januárjában végre elindítottuk Virtuális Sulinkat, amelynek a fejlesztése azóta is folyamatos.

Virtuális Sulinkat azoknak a diákoknak ajánljuk, akik már ugyan tanultak angolul, de szeretnének néhány nyelvtani szerkezetet, igeidőt átismételni, vagy éppen iskolai témazáróra, dolgozatra készülnek. Mielőtt egy csomagot megvásárolnának, mindig ajánljuk a nyelvi szintfelmérő kitöltését, hogy mindenki a saját tudásszintjének megfelelő csomaggal kezdjen. A videókon egy igeidő, vagy nyelvtani szerkezet magyarázatát lehet megtekinteni sok gyakorlással, teszttel és házi feladattal. A diákoknak lehetőségük van a tanárokkal kapcsolatba lépni emailen keresztül, így lehet további kérdéseket feltenni, ha esetleg nem értenének valamit.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a videók és online nyelvi gyakorlatok csak a nyelvtant és a szövegértést fejlesztik, a hallásutáni értést és kommunikációs készséget nem. Ezért azoknak a diákjainknak, akik 3 nyelvi csomagot megvásároltak 10% kedvezményt tudunk biztosítani a további online órák árából, amelyek lehetnek csoportos, vagy egyéni órák is. Az online órákat Teamsen, Skypeon szoktuk tartani. Azoknak a tanulóinknak, akinek fenntartásaik vannak az online nyelvi órákkal kapcsolatban, lehetőségük van egy 20-25 perces ingyenes, online próba órán részt venni.

Amennyiben online angol és német óráink felkeltették az érdeklődését, töltse ki szintfelmérő tesztünket, vagy vegye fel a kapcsolatot oktatás szervezőnkkel.